Америка одбацила приједлог Лаврова

Срна
Америка одбацила приједлог Лаврова

ВАШИНГТОН - Портпарол Стејт департмента САД Метју Милер одбацио је приједлог министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова да се отклоне узроци кризе у Украјини, тврдећи да Русији наводно “нико не пријети”.

-Проблем са формулацијом министра спољних послова Лаврова је у томе што нико у Европи не прети Русији - рекао је Милер, коментаришући обраћање шефа руске дипломатије у УН.

Лавров је рекао на сједници Савјета безбједности УН да Москва предлаже да се отклоне основни узроци украјинске кризе, а рјешавање актуелног сукоба требало би да обухвати и елиминисање пријетњи по Русију које долазе из западних земаља.

Амерички дипломата каже да је то што Русија схвата као пријетњу у ствари “демократија која функционише на њеним границама”, преноси “Спутњик”.

-Не постоји никаква војна пријетња, нико није пријетио Русији да ће јој одузети територију. Одбацујемо такво виђење ситуације и наставићемо да сарађујемо са нашим украјинским партнерима како бисмо осигурали да на крају дипломатија оконча овај сукоб постизањем не само мира, већ праведног и трајног мира - рекао је Милер.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана