Амерички званичник: Блинкен се неће састати са Лавровом у Скопљу

Танјуг
Foto: Танјуг/Ројтерс

ВАШИНГТОН - Високи званичник Стејт департмента рекао је данас да не очекује да ће амерички државни секретар Ентони Блинкен имати било какав састанак са руским министром спољних послова Сергејем Лавровим, током састанка министара спољних послова ОЕБС-а у Сјеверној Македонији.

"Не очекујемо састанак", рекао је неименовани званичник, преноси Глас Америке.

Упитан о Блинкеновој одлуци да присуствује самиту ОЕБС-а, високи званичник Стејт департмента је рекао да је ОЕБС важна институција за бављење политичким питањима и питањима људских права широм Европе.

"Секретар ће бити у Скопљу у знак солидарности са Сјеверном Македонијом, која је урадила одличан посао у тешкој години као председавајући, и да изрази солидарност са осталим чланицама ОЕБС-а", наводи се у саопштењу Стејт департмента.

Власти Сјеверне Македоније дозволиле су руском шефу дипломатије да присуствује састанку ОЕБС-а у Скопљу, због чега Украјина и прибалтичке земље бојкотују састанак.

"Присуство Лаврова ће пружити Москви прилику за ширење пропаганде", навели су министри спољних послова Литваније, Естоније и Летоније.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана