Амерички судија одредио 14. август за суђење Трампу у случају "документи"

Танјуг
Амерички судија одредио 14. август за суђење Трампу у случају "документи"

ВАШИНГТОН - Амерички окружни судија Ејлин Кенон одредила је за 14. август прво суђење на Флориди по федералним оптужбама против бившег председника Доналда Трампа за намерно задржавање поверљивих државних докумената и ометање правде, наводи се у данашњем судском налогу.

Специјални адвокат Министарства правде САД у овом случају Џек Смит обећао је брзо суђење након оптужнице од 37 тачака, пренео је Ројтерс.

Међутим, стручњаци за право наводе да би сложеност руковања високо поверљивим доказима, степен до којег Трампов правни тим оспорава владине претпретресне предлоге и начин на који судија управља распоредом, могли би да доведу до суђења које је "све само не брзо".

Најновија наредба уследила је након што је амерички судија у понедељак наредио Трамповим браниоцима да не објаве доказе у случају поверљивих докумената медијима или јавности, наводи се у судском поднеску.

Налог америчког судије за прекршаје Бруса Рајнхарта такође поставља строге услове за Трампов приступ материјалима.

Трамп је прошлог уторка саслушан пред савезним судом у Мајамију, током којег се изјаснио да није крив за оптужбе да је незаконито држао документе националне безбедности, када је напустио функцију, и лагао званичнике, који су покушавали да их поврате.
Напиши поруку кориснику Станко Смољановић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана