Амерички специјалци нестали у Аденском заливу проглашени мртвим

Танјуг
Амерички специјалци нестали у Аденском заливу проглашени мртвим

ВАШИНГТОН- Двојица америчких специјалаца, припадника Морнаричких фока који су нестали у Аденском заливу раније овог мјесеца, проглашени су мртвим, изјавио је у недјељу неименовани амерички војни званичник.

Њихов нестанак је пријављен након што су се укрцали на један ирански брод током операције 11. јануара у близини обале Сомалије, наводи се у саопштењу Централне команде америчке војске објављеном на платформи Икс.

-Ми жалимо за губитком наша два поморска специјалца и заувек ћемо поштовати њихову жртву и примјер. Наше молитве су са породицама, њиховим пријатељима из морнаричке јединице, цијелом америчком морнарицом и заједницом припадника специјалних операција - рекао је командант ЦЕНТЦОМ-а, генерал Мајкл Ерик Курила.

САД и Велика Британија почеле су 12. јануара да изводе ударе на положаје проиранске јеменске побуњеничке групе Хути, као и да обарају беспилотне летјелице и пројектиле које тај побуњенички покрет испаљује на комерцијалне бродове у Црвеном мору, у знак подршке палестинском покрету Хамас у рату са Израелом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана