Амерички медији: Бајденово ментално здравље се погоршава

СРНА
Амерички медији: Бајденово ментално здравље се погоршава

ЊУЈОРК - Предсједник САД Џозеф Бајден "иза сцене" показује назнаке промијењивог менталног здравља, крећући се између енергичног понашања и тренутака у којима га је тешко разумјети шта говори и у којима користи биљешке са упутствима, објавио је лист "Вол стрит џурнал", након интервјуисања 45 људи који су радили са америчким лидером у посљедњих седам мјесеци.

Већина оних који су поменули погоршање менталног здравља су републиканци, али и поједине демократе кажу да је Бајден "у неколико прилика показао своју старост".

Петоро људи који су упознати са састанком са лидерима Конгреса САД у Бијелој кући у јануару рекло је да је Бајден тада на тренутке говорио толико благо да су га поједини учесници једва чули.

Извори истичу да је Бајден читао биљешке приликом изношења очигледних поенти, те да је правио дуже паузе и понекад држао очи затворене толико дуго да су поједини од присутних помислили "да се искључио".

Бивши предсједавајући Представничког дома Конгреса САД Кевин Мекарти изјавио је да се током прошлогодишњих разговора о подизању државног дуга чинило да се Бајденово понашање мијења из дана у дан, те да је понекад водио опуштене и спонтане разговоре са републиканцима, а да је некада мрмљао и ослањао се на биљешке. Још два извора имала су исти утисак, пренио је ТАСС.

Они који су радили са Бајденом у периоду када је био на функцији потпредсједника САД, описали су га као некога ко "сада дјелује спорије" и "има и добре и лоше тренутке".

Бијела кућа оцијенила је све ове коментаре као политички мотивисане.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана