Амерички извори: Ким Јонг-ун се састаје с Путином око размјене оружја и војне опреме

ГС
Амерички извори: Ким Јонг-ун се састаје с Путином око размјене оружја и војне опреме

ВАШИНГТОН - Челник Сјеверне Кореје Ким Јонг-ун ускоро се планира састати с руским предсједником Владимиром Путином, објавио је то истакнути амерички медиј „New York Times“. Амерички функционери тако тврде како ће ова два челника присуствовати и Источном економском форуму од 10. до 13. октобра у Владивостоку, због чега је вјероватније да ће се управо тамо и састати.

Могуће је да ће Ким Јонг Ун у једном од својих ријетких одлазака у иностранство допутовати и до Москве, тврде функционери, али то засад није сигурно. Оно што извори сматрају да је разлог њиховог састанка је управо размјена оружја - Ким би од Москве затражио слање Сјеверној Кореји напредне технологије за сателите и нуклерарне подморнице, као и хране, док би Путин од Пјонгјанга затражио слање топничких граната и противтенковских ракета за рат у Украјини.

Иначе, овог понедјељка руски министар одбране Сергеј Шојгу потврдио је и како Русија већ разговара са Сјеверном Корејом о одржавању заједничких војних вјежби.

- Зашто не, то су наше комшије. Постоји стара руска изрека: Своје комшије не бирате и с њима је боље живјети у миру и складу - рекао је Шојгу, пренио је Интерфаџ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана