Амерички дезертер који је пребјегао у Сјеверну Кореју признаће кривицу

Tанјуг
Foto: НБЦ Њуз

ВАШИНГТОН - Припадник америчке војске Трејвис Кинг који је пребјегао у Сјеверну Кореју прије нешто више од годину дана одлучио је да призна кривицу за дезертирање и четири друге оптужбе и преузме одговорност за своје поступке, изјавио је данас његов адвокат.

Адвокат Френклин Д. Росенблат изјавио је за америчку агенцију Асошијетед прес да Кинг намјерава да призна кривицу за своје преступе, укључујући дезертирање и напад на официра, а девет других оптужби, укључујући посједовање сексуалних фотографија дјеце, биће одбачено у оквиру споразума са тужилаштвом. 

„Он жели да преузме одговорност за ствари које је урадио“, рекао је Росенблат не желећи да коментарише могућу казну коју би његов клијент могао да добије. Како наводи америчка агенција, за кривично дјело дезертирање из америчке војске запрећена је затворска казна до три године. 

Кинг је прешао заштићену границу из Јужне у Северну Кореје у јулу 2023. године и постао први Американац који је у последњих пет година ухваћен у Сјеверној Кореји. његов бег у Сјеверну Кореју догодио се убрзо након што је пуштен из јужнокорејског затвора гдје је служио казну затвора од два мјесеца због оптужби за физички напад.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана