Амерички бјегунац "Ђаво", који је тражен због убиства радио као полицајац

Агенције
Амерички бјегунац "Ђаво", који је тражен због убиства радио као полицајац

Амерички бјегунац познатији под надимком "Ђаво", који је тражен због убиства од прије двије деценије, пронађен је и ухапшен у Мексику гдје је радио као локални полицајац!

Како преноси "ЦБС њуз", Антонио "Ел Диабло" Риано (72), ухапшен је прошлог четвртка и оптужен за убиство првог степена почињено у децембру 2004. Он је учествовао у пуцњави у предграђу Синсинатија.

Риано је послије злочина побјегао из државе, а убрзо и из Сједињених Држава. Он је усмртио 25-годишњег Бенџемина Бекару. Налазио се на листи најтраженијих у канцеларији шерифа округа Батлер. Њему је посвећена и једна епизода у хит ТВ емисји "Најтраженији у Америци".

Дуго након што се потрага за њим охладила "Ел Диабло" је пронађен скоро 4.000 километара даље и то како обавља полицијски посао.

"Када је откривен у Мексику он је радио као полицајац. Ухапшени је предат америчким властима у Мексико Ситију, које су против њега подигле оптужницу", наводи се у саопштењу.

Риано је пребачен у Синсинати и у затвор округа Батлер где ће бити задржан док се обаве правне формалности. Када су га репортери питали зашто се запослио као полицајац он је дао неочекиван одговор:

"Желио сам да помажем народу у Мексику", рекао је он и потврдио да је послије злочина прво побјегао у Њу Џерси, одакле се упутио у Мексико.

Свједоци су ухапшеног повезали са пуцњавом и снимљен је како купује муницију неколико сати прије пуцњаве.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана