Америчка војска погодила двије противбродске ракете Хута у Јемену

Танјуг
Америчка војска погодила двије противбродске ракете Хута у Јемену

ВАШИНГТОН  – Војска Сједињених Америчких Држава извела је рано јутрос још два удара на положаје јеменских Хута и уништила двије противбродске ракете које су, како се наводи у саопштењу америчке војске, биле усмјерене ка Црвеном мору и биле спремне за лансирање.

Амерички удари, који су се догодили око 2:30 ујутро по локалном времену, услиједили су после јучерашњег осмог таласа напада ратне авијације САД и Велике Британије на инфраструктуру јеменских побуњеника у јеменској престоници Сани, као и у градовима Ходејда, Таиз и Ал Бајда.

САД и Велика Британија покренуле су 11. јануара нападе на више од 60 војних циљева Хута, на 28 локација у Јемену, подсјећа Ројтерс.

То је био први војни одговор САД на нападе које су Хути почели да изводе на трговачке бродове у Црвеном мору, у знак подршке палестинској милитантној групи Хамас у рату против Израела.

Напади јеменских Хута у Црвеном мору, због како тврде, одмазде према Израелу, пореметили су глобални бродски транспорт и додатно продубили забринутост да би нове размирице у оквиру сукоба између Израела и Хамаса могле додатно да дестабилизују ситуацију на Блиском истоку.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана