Америчка полиција електрошокером убила рођака суоснивачице покрета Black Lives Matter VIDEO

Kliks
Foto: Printscreen

Полиција у Лос Анђелесу употребом електрошокера савладала је 31-годишњег Кенана Андерсона, који је касније преминуо у болници у Санта Моници.

 

Ради се о рођаку суоснивачице покрета Black Lives Matter преминуо је неколико сати након што су полицајци у више наврата употријебили електрошокер и везали на улици.

Полиција је објавила снимке интервенције која се одвијала 3. јануара, а приказују Андерсона како моли за помоћ док га полицајци држе везаног.
У једном се тренутку може чути како виче да га полицајци желе убити као Џорџа Флојда, реферирајући се на убиство црнца у Минеаполису у јулу 2020. од стране тамошњих полицајаца.

Флојдово убиство изазвало је хаотичне и незапамћене немире тамнопутих особа широм Сједињених Америчких Држава.
Градоначелница Лос Анђелеса Карен Бас  назвала је овај догађај "дубоко узнемирујућим", страхујучи како би ово убиство могло подстаћи нови вал немира у Сједињеним Државама.
Патрис Кулорс, суоснивачица покрета Black Lives Matter и Андерсонова сестрична, рекла је за Гардиан:
"Мој рођак је тражио помоћ, али није је добио, био је уплашен за свој живот. Провео је посљедњих 10 година свједочећи покрету који је оспоравао убијање црнаца. Знао је што је у питању и покушавао се заштитити. Нико није био спреман заштитити га", рекла је разочарана Патрис.

Here is body worn camera footage from LAPD’s interaction with Keenan Anderson who BLM co-founder Patrisse Cullors claims is her cousin. pic.twitter.com/kUOKuIsmu2

— Hoop (@xhoop) January 12, 2023

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана