Америчка комисија за хартије од вриједности тужила Илона Маска

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ВАШИНГТОН- Америчка комисија за хартије од вриједности (SEC) тужила је америчког милијардера и предузетника Илона Маска, у намјери да га натјера да свједочи о прошлогодишњем преузимању компаније X (Твитер).

Како наводи ЦНБЦ, адвокати који представљају SEC навели су у правном поднеску да се Маск није одазвао судском позиву за свједочење 15. септембра.

"Масково стално одбијање да се повинује административном налогу SEC омета и одлаже истрагу која треба да утврди да ли је дошло до кршења федералних закона о хартијама од вриједности приликом преузимања компаније X (Твитер)", тврде адвокати SEC.

Према британском листу Економист, SEC истражује да ли је Маск можда прекршио закон о хартијама од вриједности куповином акција X (Твитер) прије него што је куповина те компаније завршена.

Америчку комисију за хартије од вриједности занима и да ли је Маск прекршио неке прописе тиме што је давао јавне изјаве о својим улагањима у X (Твитер).  

"Господин Маск је већ више пута свједочио за SEC у овој истрази која је погрешна. Доста је било", изјавио је Масков адвокат Алекс Спиро.

Рочиште о поднеску заказано је за 9. новембар.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана