Амбасада Русије: Бити пријатељ са Америком је као купити карту за "Титаник"

Срна
Амбасада Русије: Бити пријатељ са Америком је као купити карту за "Титаник"

САРАЈЕВО - Амбасада Русије у БиХ саопштила је да је бити пријатељ са Америком исто као купити карту за "Титаник" јер она своје савезнике немилосрдно препушта њиховој судбини.

Након што је Амбасада САД у БиХ коментарисала састанак предсједника Српске Милорада Додика са предсједником Русије Владимиром Путином, из руске Амбасаде питају ко су они да уче предсједника Српске с ким треба бити пријатељ.

Из руске Амбасаде су истакли да "Американци воле учити друге како треба да живе, какав став треба да имају, како се морају водити принципима демократије, неким правилима која су, наводно, у основи свијета, њиховог свијета, гдје су они господари, а остали су захвални и скромни слушаоци".

"Ако покажете независност – добијате санкције и ембарго. Ако браните међународно право, онда сте аутократа и тоталитариста. За покорне и послушне је припремљена финансијска милостиња, чији су извор џепови тих истих покорних. Само што они то не разумију.

За сада", наводи се у саопштењу. Из Амбасаде су указали да Американци држе предавања и упитали шта у међувремену они сами раде? "Бесрамно и дрско лажу, као у случају епрувете Павела.

Уништавају суверене земље, излажући их нељудском бомбардовању. Игноришу своје међународне обавезе, као и обично, кривећи друге за то. Само један примјер.

Сједињене Државе су остале једина земља која је избјегла, супротно јасним одредбама релевантних споразума, уништавање хемијског оружја. Американци немилосрдно препуштају своје савезнике својој судбини, оне људе који су Вашингтон сматрали доказаним пријатељем.

Они буквално генеришу корупцију, окривљујући оне који не дијеле њихове вриједности", наводи се у саопштењу. Сједињене Државе су, кажу, једном ногом на рубу финансијског понора.

"Можда ће се договорити да одгоде колапс и то већ познатим инструментима – треба само да укључе штампарију. Али, већ је јасно да је Америка болесно друштво, погођено метастазама насиља, расне нетолеранције и економске неједнакости. Бити пријатељ са Америком је као купити карту за Титаник", закључују у саопштењу. Из Амбасаде САД у БиХ јуче су коментарисали Додиков састанак са предсједником Русије Владимиром Путином, наводећи да у тренутку док Русија води свој, како кажу, агресорски рат против Украјине ниједна влада на било којем нивоу не би требала проширивати сарадњу с Русијом.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана