Аљаска ерлајнс пронашла додатне проблеме на „Боингу 737 MAX 9“ након инцидента

Танјуг
Аљаска ерлајнс пронашла додатне проблеме на „Боингу 737 MAX 9“ након инцидента

ЏУНО - Извршни директор компаније Аѡаска ерлајнс, Бен Минући рекао је да је новим интерним инспекцијама авиона „Боинг 737 MAX 9“ тог авио-превозника, након инцидента раније овог мјесеца, откривено да су "многи" авиони имали лабаве завртње.

- Више сам него фрустриран и разочаран. Ово се догодило нашој компанији. Десило се нашим клијентима и десило се нашим људима. И мој захтјев Боингу је шта ће учинити да побољшају своје програме квалитета у компанији - рекао је Минући и додао да је на Боингу да повећа контролу квалитета како се овакви инциденти не би понављали у будућности

Авион на лету Аљаска ерлајнса принудно је слетио на аеродром након што је прозор и дио трупа експлодирао 6. јануара, а након тога лабави завртњи откривени су и на летјелицама америчке авиокомпаније Јунајтед ерлајнс.

Послије истраге „Боинг 737 MAX 9“  летјелице Аљаска ерлајнса су приземљене.

Неколико сати након инцидента на лету Аљаска ерлајнса, америчка Федерална управа за ваздухопловство (ФАА )је наредила приземљење 171 од 218 авиона „Боинг 737 MAX 9“ који су у употреби, док инспекције на летјелицама не буду завршене.

Недуго потом, ФАА је објавила би авио-компаније требало да прегледају и старије моделе Боингових авиона 737-900ЕР, који користе исти дизајн врата као модел „Боинг 737 MAX 9“ , као додатни ниво сигурности.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана