Алијев се извинио Путину због погибије руских мировњака у Нагорно Карабаху

Танјуг
Алијев се извинио Путину због погибије руских мировњака у Нагорно Карабаху

МОСКВА– Предсједник Азербејџана Илхам Алијев данас се у телефонском разговору са руским колегом Владимиром Путином извинио и изразио дубоко саучешће због погибије руских мировњака у Нагорно Карабаху 20. септембра, саопштила је прес-служба Кремља.

Како је рекао Алијев, на чију иницијативу је одржан разговор с Путином, биће спроведена детаљна истрага смрти руских мировњака и сви који су одговорни за то ће бити кажњени, саопштила је прес-служба Кремља, преноси агенција РИА Новости.

Истовремено, двојица лидера су током телефонског разговора договорили да ће Азербејџан сарађивати са руским мировњацима како би се осигурала безбједност Јермена у Нагорно Карабаху.

Из Кремља су саопштили и да су и Путин и Алијев истакли да је веома важно да се сви договори о прекиду ватре у Нагорно Карабаху испоштују.

На возило са руским мировњацима који су се враћали са осматрачнице у области Џањатаг у Нагорно Карабаху отворена је ватра, а овом нападу су погинули руски војници, саопштило је руско Министарство одбране.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана