Алек Болдвин ослобођен свих оптужби за убиство

ГС
Алек Болдвин ослобођен свих оптужби за убиство

ЛОС АНЂЕЛЕС - У дану када је настављено снимање вестерн филма „Рђа“, објављено је да је глумац Алек Болдвин ослобођен одговорности за смрт сниматељке Галине Хачинс на сету.

Болдвин је на снимању у октобру 2021. пуцао из пиштоља-реквизита у којем су били прави меци, а он се потом изјаснио да није крив за две оптужбе за убиство из нехата. Том приликом убијена је сниматељка Галина Хачинс, а рањен редитељ Џоел Соуза, преноси BBC.

Његови адвокати су у четвртак, 20. априла саопштили да су све кривичне пријаве против њега одбачене.

Глумац који је освојио награду „Еми“ био је оптужен је по двије тачке за убиство из нехата због пуцњаве током снимања филма „Рђа“ у Новом Мексику.

Одлука о одбацивању оптужби против Болдвина донијета је мање од две недјеље прије почетка суђења.

Раније у четвртак, настављено је снимање филма на новој локацији у држави Монтана, а Болдвин је остао главни глумац и продуцент.

-Забранићемо било какву употребу радног оружја и све врсте муниције - рекла је Мелина Спадоне, правна заступница продуцентске куће „Rust Movie Productions".

Бјанка Клајн ће преузети место Галине Хачинс као директорка фотографије, а Џоел Соуза, који је рањен у пуцњави у Новом Мексику, остаје редитељ.

Метју, супруг Галине Хачинс, биће извршни продуцент.

Алек Болдвин је продуцент и звијезда филма.

Кућа „Rust Movie Productions", чији је Болдвин дио, саопштила је у фебруару да је сцена која је увјежбавана када је Галина Хачинс упуцана сада преправљена.

Компанија је додала да ће Бјанка Клајн, која је радила на филму „Марсел - шкољка са ципелама“ и серије „Америчка хорор прича“, „испунити Галинину визију филма" и поклонити њену зараду у добротворне сврхе.

-Свака трунка мог труда на овом филму биће посвећена томе да одам почаст Галинином насљеђу и да је учиним поносном. Привилегија је изгурати ово до краја у њено име - изјавио је редитељ Џоел Соуза.

У октобру 2021, Алек Болдвин је увјежбавао сцену на филмском сету на ранчу у близини Санта Феа у Новом Мексику, када је пиштољ „реквизит" који је држао испалио метак, што је резултирало смрћу 42-годишње директорке фотографије рођене у Украјини.

Окружно тужилаштво Санта Феа је подигло оптужбе за убиство из нехата против њега и оружарке запослене на филму, Хане Гутијерез Рид, прошлог мјесеца.

И њени и његови адвокати су негирали било какву одговорност и рекли да намеравају да се боре против оптужби на суду.

Болдвинов адвокат, Лук Никас, назвао је одлуку о подизању оптужнице против глумца „ужасном неоснованом осудом".

-Господин Болдвин није имао разлога да вјерује да је био метак у пиштољу - или било гдје на филмском сету - рекао је Никас.

Додао је да се Болдвин ослањао на професионалце са којима је радио, који су га увјеравали да пиштољ нема праве метке.

Болдвин је раније постигао нагодбу у тужби коју је покренуо Метју Хачинс, Галинин супруг.

У фебруару је породица Хачинс поднијела нову грађанску тужбу против Болдвина и продуцентске куће тражећи одштету за наводне тјелесне повреде, намерно наношење емоционалног стреса, немар и губитак животне партнерке.

Удовац Метју Хачинс одобрио је и снимање документарца о Галини у фебруару.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана