Албанац одслужио робију за убиство, па чамцем побјегао у Велику Британију и добио заштиту

Танјуг
Албанац одслужио робију за убиство, па чамцем побјегао у Велику Британију и добио заштиту

ЛОНДОН - Једном албанском гангстеру британски судија је одобрио анонимност у Великој Британији, "како би му се обезбиједила заштита од ривала", пренио је лондонски "Дејли Мејл".

Након што је одслужио казну за убиство и друга веома тешка кривична дјела у матичној земљи, Албанац из криминалног миљеа је стигао у Велику Британију чамцем и затражио азил, пренио је британски таблоид.

Након хапшења, британски судија је донео одлуку да би идентитет албанског кримниналца требало да буде заштићен од јавности "из безбједносних разлога", на основу тврдњи да је добио пријетње од супарничке банде.

Посланик из редова конзервативаца Дејвид Морис рекао је за лист "Сан" да је одлука судије "нечувена и демонстрира презир према грађанима Велике Британије".

Судија Николас Олдриџ, који је донео одлуку да се заштити идентитет овог Албанца нагласио је да се не може објавити ништа што би могло "директно или индиректно" да идентификује овог човјека, чак ни његови претходни злочини.

Док Албанац чека у притвору имиграционог центра на одлуку о депортацији, портпарол министарства унутрашњих послова Велике Британије је рекао да је овај случај "још један шокантан примјер који потврђује да се мора зауставити илегални превоз избјеглица кријумчарским чамцима".

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана