Ал-Каида позвала присталице да нападну Јевреје и њихове савезнике

Г.С.
Foto: Илустрација

ГАЗА - Терористичка група Ал-Каида позвала је своје прусталице да почну да нападају Јевреје и њихове савезнике широм свијета.

"Нека се џихад против агресивних Јевреја и њихових савезника прошири на сваку земљу, море и небо. Синови ислама треба да нападну ционисте на мјестима као што су улице Дубаија, Абу Дабија, Саудијске Арабије и Бахреина", наведено је у саопштењу објављеном путем уобичајених канала терористичке мреже.

Борци Хамаса извели су масакре прошле суботе, убивши више од 1.300 људи у израелским пограничним градовима и на музичком фестивалу, а ранивши 3.391.

Израел је одговорио тешким ваздушним бомбардовањем Газе. Више од 1.900 Палестинаца је убијено, а више од 7.696 је рањено у израелским нападима, саопштило је министарство здравља Газе.

Ал-Каида је позвала милитанте да нападају присталице Израела.

"Протресите тло под америчким војним базама, њиховим аеродромима и амбасадама у нашим исламским регијама. Јер из њихових складишта та муниција одлази у Израел и пада на главе и леђа наше палестинске браће", наведено је у саопштењу.

Остаје питање колики је утицај терористичке групе.

Преузела је одговорност за нападе 11. септембра у САД-у прије више од 20 година.

Оснивача и бившег вођу организације Осаму бин Ладена убили су амерички специјалци у Пакистану 2011. године.

Бин Ладенов насљедник, Аиман ал-Савахири, убијен је у нападу дроном у главном граду Афганистана Кабулу у прошлог љета преноси Нова.рс

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана