Актуелни и бивши предсједници САД и прве даме одаће почаст Розалин Картер

Танјуг
Актуелни и бивши предсједници САД и прве даме одаће почаст Розалин Картер

ВАШИНГТОН - Актуелни амерички предсjедник Џозеф Бајден и прва дама Џил Бајден, као и неколико бивших америчких предсjедника и њихових супруга, отпутоваће данас у Атланту како би присуствовали приватној служби одавања поште Розалин Картер, на једној од неколико церемонија које су планиране у част бивше прве даме САД, која је преминула у 97. години.

Поред Бајдена и његове супруге, очекује се да ће служби одавања почасти у Атланти у савезној америчкој држави Џорџији присуствовати бивши предсједник САД Бил Клинтон и његова супруга и некадашња прва дама Хилари Клинтон, као и бивше прве даме Мишел Обама и Меланија Трамп.

На служби у Атланти очекује се присуство супруга преминуле Розалин Картер, бившег председника САД Џимија Картера (99), преноси Си-Ен-Ен. Церемоније у част живота и наслеђа Розалин Картер почеле су широм Џорџије у понедјељак, када је поворка аутомобила прошла од њеног родног града Плејнса до Атланте, где је стотине људи дошло да ода почаст.

Бивша прва дама САД Розалин Картер, најближа саветница Џимија Картера током његовог мандата као предсједника САД и хуманитарна радница током четири деценије, преминула је недавно у 97. години. Картер центар саопштио је да је Розалин Картер умрла након вишемесечног погоршања здравља и да је дуго боловала од деменције.

Приватна сахрана Картер биће одржана сутра у баптистичкој цркви у Плејнсу, где је са супругом живјела од напуштања Беле куће 1981. године. Џими Картер је био председник САД од 1977. до 1981. године, а са Розалин Картер је био више од 77 година у браку.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана