Адвокат Епстајнових жртава: Принц Ендрју мора да свједочи под заклетвом

Танјуг
Foto: Принтскрин

ЛОНДОН - Британски принц Ендрју мора да свједочи под заклетвом о својој улози у случају који се односи на сексуалног предатора Џефрија Епстајна, поручио је данас адвокат неких од жртава Спенсер Кувин.

”Знам да је Ендрју дао интервју. Био је то катастрофалан интервју који је за њега прошао ужасно. Али он мора да одговара за оно што сада излази и своју улогу у свему овоме”, рекао је Кувин, преноси Гардијан.

Према његовим ријечима, Ендрју то треба да уради, “не у телевизијском интервјуу за медије, већ под заклетвом, под казном за кривоклетство, било да се ради о Лондону или САД”.

Позив за свједочењем долази након што је Ендрју више пута поменут у документима које је амерички суд објавио претходних дана.

Документа се односе на грађанску парницу коју је 2015. године покренула Вирџинија Џуфри, која тврди да су је Епстајн и његова партнерка Гилејн Максвел користили као “сексуалну робињу”.

Она је тужила Максвел због изјава у којима ју је назвала лажовом.

Документа показују да је Ендрју недјеље проводио у вили у Палм Бичу, на Флориди, у власништву Епстајна, који је умро 2019. године док је чекао суђење за трговину људима.

Најновија серија докумената покренула је нова питања о принчевом понашању и пријатељству са Епстајном, које датира из 1999. године.

Она такође указују на неслагања између Ендрјуа и Максвел, за коју је принц раније рекао да га је упознала са Епстајном. 

Кувин, који тренутно заступа четири Епстајнове жртве, рекао је да је сада вријеме да принц да свједочи, под заклетвом, како би “поправио ситуацију”.

“Друга опција је да нестане из очију јавности због онога што је изашло“, рекао је Кувин.
  

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана