Абу Обеида: Хамас почео припреме за напад на Израел 2022.

Танјуг
Абу Обеида: Хамас почео припреме за напад на Израел 2022.

ТЕЛ АВИВ - Хамас је почео припреме за напад на Израел 2022. године, изјавио је портпарол војног крила те палестинске групе Абу Обеида.

Према његовим ријечима, Хамас је успио да тајно регрутује 4.500 бораца који су водили операцију, преноси израелски лист "Хаарец".         

Он тврди да је копнени упад у Израел, поред лансирања хиљада ракета и онеспособљавања војних камера, укључивао сајбер ратовање.

-Обезбиједил смо одбрану за све наше борце и успјешно сакрили цијели план, укључујући мобилизацију ресурса и набавку неопходних средстава - навео је Абу Обеида.

Објаснио је да се Хамас намјерно уздржавао од коментарисања различитих инцидената, као и да се није мијешао у сукобе између политичких фракција у Гази и Израела, стварајући илузију неутралности како "непријатељ не би био свјестан предстојеће операције".

-Ова стратегија је била изузетно успјешна, а Израел у својој тренутној војној кампањи прибјегава убијању и крвопролићу да би прикрио неуспјехе, уместо да спроведе одговарајућу процјену - поручио је Абу Обеида.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана