Бил Клинтон на сахрани Етел Кенеди згрануо свијет: Флертовала си са мном...

Г.С.
Бил Клинтон на сахрани Етел Кенеди згрануо свијет: Флертовала си са мном...

Бивши амерички предсједник Бил Клинтон одржао је бизаран говор на сахрани покојне Етел Кенеди, којој су присуствовале бројне утицајне личности, политичари и чланови њене породице.

Током свог говора у сриједу послијеподне у Вашингтону, Клинтон је открио присутнима шта заиста мисли о удовици Роберта Кенедија.

„Мислио сам да је ваша мајка мала маца“, рекао је за покојну Етел, која је преминула у 96. години, а његове ријечи убрзо су пренијели свјетски медији и друштвене мреже.

Присутни су га забезекнуто гледали, неки су се и на силу насмијали, а касније су испричали да је „добро што није споменуо и Монику Левински“.

Ипак, то није спријечило Клинтона да настави у сличном тону, шалећи се на рачун чињенице да је покојница имала 11 дјеце.

„Сјећам се да сам јој једном рекао: 'Знаш, више не можемо рачунати на замјенску популацију јер нам је политика уперена против имиграната. Шта ћемо да радимо у вези с тим? Мислим да нам је потребно више жена попут тебе“.

Ове његове ријечи окупљени су схватили као алузију на Етелино бројно потомство, пренио је Даилy Маил.

Иначе, Етел је била супруга америчког сенатора Роберта Ф. Кенедија и снаха предсједника САД-а Џона Ф. Кенедија.

Преминула је прошли четвртак од можданог удара у бостонској болници. Уз њу су били чланови породице, а иза себе је оставила 34 унучади и 24 праунучади.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана