Звицер и Вушовић осумњичени да су у спушком затвору покушали да отрују члана своје криминалне екипе

Г.С.
Звицер и Вушовић осумњичени да су у спушком затвору покушали да отрују члана своје криминалне екипе

БЕОГРАД - Тужилаштво за организовани криминал Србије сумњичи Звицера и Вушовића да су од 2019. године до 11. новембра 2022. године на територији Србије и Црне Горе, створили криминалну организацију са циљем вршења више убистава, шверца дроге, оружја

Тужилаштво за организовани криминал Србије донијело је наредбу о спровођењу истраге против Радоја Звицера и Николе Вушовића због сумње да су у спушком затвору покушали да отрују члана своје криминалне екипе, који је био спреман на сарадњу са истражитељима.

Сумњиче их да су од 2019. године до 11. новембра 2022. године на територији Србије и Црне Горе, створили криминалну организацију са циљем вршења више убистава, шверца дроге, оружја....

Из тог тужилаштва саопштено је да је наредба о спровођењу истраге донијета против Звицера, Вушовића који је у бјекству, Недељка Тодоровића, Дарка Ђорђевића, Александра Милошевића, Николе Милековића, Огњена Драшковића, Данила Тешића, Бојана Шотре, Александре Човић, Дарка Прелевића, Богдана Димитријевића и Дејана Рутаље.

“Јер постоје основи сумње да су у периоду од почетка 2019. године до 11. новембра 2022. године на територији Републике Србије и Републике Црне Горе, осумњичени Радоје Звицер и Никола Вушовић организовали криминалну групу чији су припадници постали остали осумњичени, а која је за циљ имала вршење кривичних дјела тешко убиство из члана 114. КЗ, неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога из члана 246. КЗ, неовлашћене производње, држања, ношења и промета оружја и експлозивних материја из члана 348. КЗ, кривичног дјела принуда из члана 135. став 5. КЗ и кривичног дјела изазивање опште опасности из члана 278. став 1. КЗ, а ради стицања финансијске и друге користи”.

Појашњено је да на основу доказа које је прикупила Служба за борбу организованог криминала Управе криминалистичке полиције Србије и података добијених из апликације Скај , добијених путем међународне правне помоћи у сарадњи са Еурополом, постоје основи сумње да су покушали цијанидом да отрују “лице које се налазило у притвору у Републици Црној Гори”.

“И које је било спремно на сарадњу са истражним органима ове државе, тако што су пријетњама, паљењем локала и аутомобила у власништву рођене сестре жртве, принудили да са њима сарађује и убиједи брата да одустане од сарадње, а након тога је без њеног знања искористили да рођеном брату однесе отровану храну у притвор и тако га убије”, пише у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана