Званичници осудили пријетње Вучићу

Танјуг
Званичници осудили пријетње Вучићу

БЕОГРАД- Српски државни званичници и функционери СНС-а  најоштрије су осудили позив на линч и убиство предсједника Србије Александра Вучића, а након што је на друштвеној мрежи "Икс" објављена монтирана фотографија на којој је приказан са омчом око врата.

Премијер Србије Милош Вучевић оцијенио је да су најновије пријетње које су упућене шефу државе Александру Вучићу врхунац политичког лудила, како је навео, „болесне и агресивне опозиције“.

- Отворено, прикривено, између редова, како год да шаљу поруке мржње покушавајући да ослабе или ућуткају најјачег и најгласнијег борца за Србију и све њене грађане, нашег председника Александра Вучића, ово што се дешава је врхунац политичког лудила болесне и агресивне опозиције - навео је Вучевић на свом налогу на Инстаграму.

Предсједница Покрајинске владе Маја Гојковић оцијенила је да је "овај монструозни чин недопустив, а све учесталије пријетње предсједнику и члановима његове породице, покушавају да увуку Србију у најтамнији амбис.

Гојковић је затражила да се хитно процесуира особа која је такав садржај подијелила у јавности.

Потпредсједница Главног одбора Српске напредне странке Ирена Вујовић изјавила је да "смо по ко зна који пут, сведоци политичког безумља и ширења мржње од стране представника опозиције који кукавички, сакривени иза екрана својих компјутера, на друштвеној мрежи Икс објављују монструозне фото - монтаже председника Александра Вучића са омчом око врата“.

-Осуђујем морбидне испаде особа које, као да се утркују која ће више да допринесе атмосфери линча, не размишљајући о томе да таква атмосфера у друштву може да им се врати као бумеранг. Нису ни довољно квалификовани, нити елеменатарно социјално просвећени да би могли да разумеју штетне последице које ће их довести до аутодеструкције - навела је Вујовић у саопштењу.

Такви појединци, додала је „никада ни на који начин неће моћи да уруше углед и интегритет Александра Вучића, јер он има безрезервну подршку грађана Србије“.

-Пристојна Србија не може и не сме више да трпи агресију пропалих политичара, који би све да нас врате у доба опште нестабилности, економског и друштвеног суноврата. Србија је данас, захваљујући председнику Вучићу, стабилна и јака земља, која не прихвата њихов срамни и опасан јавни дискурс - навела је она.

Потпредсједник Главног одбора Српске напредне странке (ГО СНС) Марко Ђурић такође је најоштрије осудио пријетње које су на друштвеним мрежама упућене предсједнику Србије Александру Вучићу, наводећи да не смију да буду толерисане.

-Најоштрије осуђујем претње смрћу и позиве на убиство председника Александра Вучића. Слике, објављене на друштвеним мрежама, на којима је председник на вешалима, представљају чин мржње и насиља, који не сме да буде толерисан. Чин који нас оставља немим, јер само особа са озбиљним здравственим проблемима, може тако нешто да осмисли - поручио је Ђурић у саопштењу.      

Министарка правде Маја Поповић осудила је пријетње које су на друштвеним мрежама упућене Вучићу и истакла да очекује да надлежни органи реагују на насиље, као и да ће они који су те пријетње извршили бити процесуирани.

-Овакве и сличне објаве, фотографије вешала, без обзира на то ко стоји иза њих, угрожавају безбедност председника Александра Вучића -, рекла је Поповић.

Она је додала да се „готово свакодневно из редова опозиције и оних који их подржавају чују претње или позиви на убиство председника државе, чему се, како је истакла, мора стати на пут“.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана