Зукорлић позвао премијерку и министре да посјете Прибој послије убиства Бошњака

Танјуг
Зукорлић позвао премијерку и министре да посјете Прибој послије убиства Бошњака

НОВИ ПАЗАР - Потпредсједник Скупштине Србије и предсједник Странке правде и помирења Усаме Зукорлић позвао је данас предсједницу Владе Србије и све министре да што прије посјете општину Прибој, гдје је убијен Бошњак Ервин Ћелахметовић (35) а за његову смрт осумњичен полицијски службеник И.А. за којим полиција интензивно трага.

-Иако још увек немамо детаље догађаја, у средини каква је прибојска, поготово након неретких фашистичких излива према муслиманима Бошњацима који у том граду живе, овакав догађај засигурно мора бити испраћен са врха државе, како не би дошло до додатне ескалације и нарушавања међуетничких односа те додатног угрожавања бошњачке националне заједнице у тој општини - навео је Зукорлић у писму Влади Србије.

Он је позвао премијерку Ану Брнабић и министре да што прије посјете општину Прибој и да поред састанака и разговора са представницима локалне власти, надлежног тужилаштва, суда и полицијске управе, обавезно разговарају са представницима вјерских заједница, политичким субјектима и невладиним организацијама, "поготово онима са бошњачким префиском, и надасве породицом страдалог Ћелахметовића".

-Изостанак реакције државног врха засигурно би послао негативну поруку и исто тако утицао на даљи развој ситуације и опстанак становништва у овом граду, поготово када су Бошњаци муслимани у питању - навео је Зукорлић.

 Припадници Министарства унутрашњих послова интензивно трагају за И. А. (28) из Прибоја, полицијским службеником, због постојања основа сумње да је извршио кривично дјело убиство.

Осумњичени који је био ван дужности, терети се да је, око поноћи, у једном угоститељском објекту у Прибоју, задао више удараца тридесетпетогодишњем мушкарцу који је пао и, како се сумња, ударио главом о шанк.

Тридесетпетогодишњак је од задобијених повреда преминуо у болници у Прибоју.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана