Зубов: Безусловна руска помоћ у спречавању политизације Интерпола

Срна
Зубов: Безусловна руска помоћ у спречавању политизације Интерпола

БЕОГРАД/ИСТАНБУЛ - Русија ће наставити да пружа безусловну подршку Србији у борби за спречавање политизације Интерпола, рекао је замјеник руског министра унутрашњих Игор Зубов у разговору са министром унутрашњих послова Србије Александром Вулином.

Двојица министара су, у оквиру засједања Генералне скупштине Интерпола у Истанбулу, разговарали о наставку интензивне сарадње у области безбједности између надлежних институција Србије и Русије.

На састанку је било ријечи и о блиској координацији и узајамној подршци на мултилатералним форумима, посебно у оквиру Интерпола, саопштено је из МУП-а Србије.

Српски министар полиције захвалио се Русији на подршци и поштовању суверенитета и територијалног интегритета Србије, али и на поштовању ставова Србије по питању захтјева лажне државе Косово за пријем у чланство Интерпола.

Вулин је истакао да је глас Русије поштован свуда у свијету и кључан за одбрану интегритета и професионалног карактера Интерпола.

Он је додао да су односи Србије и Русије братски, баш као и лични односи предсједника двије државе Александра Вучића и Владимира Путина, те да то потврђује и чињеница да ће Вучић ускоро боравити у посјети Русији, гдје ће се састати са Путином на највишем нивоу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана