Зорану Вукотићу Апелациони суд у Приштини повећао затворску казну

Танјуг
Зорану Вукотићу Апелациони суд у Приштини повећао затворску казну

ПРИШТИНА - Зорану Вукотићу из Вучитрна, Апелациони суд у Приштини је повећао затворску казну са 10, на колико га је претходно осудио Основни суд у Приштини, на 13 година.

Вукотић, који је у тренутку хапшења имао 49 година, због наводног ратног злочина против цивилног становништва, почињеног 1999. године у Вучитрну, први пут је осуђен 2018. године од стране Основног суда у Приштини на казну затвора у трајању од шест и по година.

Послије жалбе и браниоца и Тужилаштва, Апелациони суд је вратио случај на поновно суђења, послије чега је Основни суд одредио Вукотићу казну од десет година затвора.

Апелациони суд је у уторак усвојио нову жалбу Тужилаштва и повећао казну на 13 година. 

-Суд је оцијенио да све околности у свом јединству дају довољан основ да оправдају изрицање казне затвора у трајању од 13 година, уз увјерење да је сада изречена казна сразмјерна и потпуно оправдана у односу на конкретну казну затвора, тежину кривичног дјела, околности његовог извршења и висок степен кривичне одговорности окривљеног - саопштено је из Апелационог суда.

Бранилац Зорана Вукотића, адвокат Небојша Влајић, рекао је за Танјуг да пресуду није добио.

-Не могу ништа да кажем о овој пресуди, јер је нисам добио. Само на основу наведених иницијала могу да закључим да се ради о мом предмету - рекао је Влајић.

Вукотић је ухапшен у околини Никшића, у Црној Гори 2016. године, како је тада саопштено из Управе црногорске полиције, на основу црвене Интерполове потернице, расписане на захтјев УНМИК-а и изручен приштинским правосудним органима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана