Зјуганов: Припрема ли Америка “мајдан” у Србији?

Срна
Зјуганов: Припрема ли Америка “мајдан” у Србији?

МОСКВА - Лидер Комунистичке партије Руске Федерације Генадиј Зјуганов рекао је да је Америка пожељела да развије “критичко мишљење” код српске омладине с обзиром да је Београд одбио да се придружи санкцијама против Русије и упитао да ли САД припрема “мајдан” у Србији.

Он је на свом “Телеграм” каналу истакао да ће Вашингтон за те циљеве издвојити око 160.000 долара, што, како наводи, није ни прва, ни посљедња транша за усађивање америчких вриједности и идеологије.

“Њежна сила” је, како наводи, омиљени начин САД за успостављање проамеричких режима у другим земљама и помоцију сопствених интереса.

Према његовим ријечима, уз помоћ ње био је свргнут предсједник Југославије Слободан Милошевић, приређен је мајдан у Украјини и смијењен Виктор Јанукович, покушан државни преврат у Бјелорусији и Казахстану.

Зјуганов сматра да Русија с тим у вези треба активније да користи националну дипломатију и да понуди свијету привлачан начин живота.

“Русија треба да активније користи националну дипломатију, да рашири сфере утицаја, укључујући обуку страних студената, промоцију руског језика...”, додао је Зјуганов.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана