Живковић: Побједа Милатовића Србији доноси велику ствар Србију

Танјуг
Живковић: Побједа Милатовића Србији доноси велику ствар Србију

БЕОГРАД - Историчар Богдан Живковић оцијенио је данас да побједа Јакова Милатовића Србији доноси велику ствар за Србију јер је коначно предсједник у земљи, која је у економском и националном смислу од значаја за Србију, неко ко нема антисрпске ставове, ко не прогони Србе и српску православну цркву у Црној Гори и који нема проблем да има добре економске и политичке односе са Београдом.

Када је ријеч о Косову, Живковић сматра да албанска политика није задовољна побједом Милатовића јер је за њих било врло важно да се очувају стереотипи из деведесетих о апсолутној српској кривици за све што се догађало на Балкану.

Сматра да је оставка Мила Ђукановића са мјеста предсједника ДПС-а једна тактичка ствар након пораза и његове очигледне истрошености као политичке фигуре, као и да остаје да се види да ли ће се нешто у тој политичкој странци промијенити.

Напомиње да значајније то што је 2. априла дошло до једне велике демократске еволуције и транзиције, када је огромна већина грађана Црне Горе исказала своје незадовољство Ђукановићем.

"Са Милом, без Мила, свакако слабије јер су доживели велики пораз, још већи него 30. августа. Они репрезентују један део Црне Горе који није безначајан, чији су ставови можда екстремни и радикални, али који постоје, тако да не мислим да ће они још увек изгубити драматично снагу. Изгубиће је у једном моменту, али сада је лопта пребачена у терен других победника. На њима је да донесу реформе и неки економски бољитак Црној Гори и они ће сада моћи да поразе ДПС", објаснио је и он и додао да је врло важно шта ће радити победници на парламентарним изборима.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана