Жигманов: Нема релаксирања односа између Београда и Загреба без рјешавања отворених питања

Срна
Жигманов: Нема релаксирања односа између Београда и Загреба без рјешавања отворених питања

ЗАГРЕБ - Министар за људска и мањинска права и друштвени дијалог Србије Томислав Жигманов оцијенио је да релаксирања односа између Београда и Загреба нема без рјешавања отворених питања, прије свега оних ратних, те да је то начин да се поновно постигне повјерење између двије државе.

Жигманов, представник војвођанских Хрвата, рекао је да односи између Србије и Хрватске функционишу у бројним сегментима, али не и оним политичким, али да вјерује да се могу постићи позитивни помаци.

Говорећи о Декларацији о сарадњи Срба у Хрватској и Хрвата у Србији, коју је потписао са предсједником Самосталне демократске српске странке Милорадом Пуповцем, Жигманов је рекао да тиме дају допринос када су у питању односи између два народа и двије државе.

“Ми смо дио мањинске заједнице која више деценија сарађује у подручју политике, културе, образовања, спорта. Сазрела је свијест да бисмо ми, који се бавимо сарадњом између двије заједнице, требали на неки начин то остварити кроз неки формални споразум”, рекао је Жигманов за ХРТ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана