Жена преминула након вађења зуба

Srna
Foto: Twitter

ПРИШТИНА- Основни суд у Ђаковици одредио је једномесечни притвор стоматологу чији су иницијали Џ.К. и једномесечни кућни притвор његовој сестри Х.К из Малишева након смрти пацијенткиње којој је извађен зуб у приватној стоматолошкој ординацији у власништву Џ.К.

Из овог суда је саопштено да се Џ.К. сумњичи да је извршио кривична дјела несавјесно лијечење и недозвољено обављање љекарске дјелатности, а његова сестра Х.К је осумњичена за недозвољено обављање љекарске дјелатности и посебне случајеве фалсификовања исправа.

Суд је одбио захтјев Основног тужилаштва у Ђаковици за одређивање притвора окривљеној Х.К. те јој је одређен једномјесечни кућни притвор због сумње да је починио два кривична дјела недозвољено обављање љекарске дјелатности и посебне случајеве фалсификовања исправа.

Окривљени Џ.К. је у уторак, 22. августа, у својству стоматолога, током вађење зуба користио неодговарајуће методе лијечења Л.Ш. из једног села у општини Малишево, наведено је у саопштењу.

Пацијенткиња Л.Ш. је послије вађења зуба преминула у дворишту ординације. Љекари болнице у Малишеву констатовали су да је пацијнткиња преминула усљед примјене неодговарајућих метода и терапије које је окривљени користио током вађења зуба.

Његова сестра Х.К. осумњичена је да је пружала медицинске услуге без одговарајуће стручне спреме јер је завршила деветогодишњу школу за кројача.

Приликом контроле ординације ухапшеног, пронађено је 18 свједочанстава и доплома овјерених фалсификованим печатима средње медицинске школе и медицинског факултета.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана