Ниш: Жена изазвала хаос на аеродрому, цариници код ње нашли право богатство

ГС
Foto: Царина Србије

НИШ - Цариници су, у сарадњи са полицијом, 6. августа 2023. године на аеродрому ''Константин Велики'' у Нишу, осујетили покушај једне путнице да прокријумчари непријављене драгоцјености како у личном пртљагу, тако и испод мараме и у појасу око тијела.

Случај је откривен током контроле путника који су чекали лет ка Базелу (Швајцарска), када је 61-годишња путница на питање цариника изјавила да сем личних ствари нема ништа да пријави.

Међутим, детаљном контролом њеног личног пртљага откривено је да се у њему налази мноштво непријављених драгоцјености од злата и један ручни часовник марке ''Ролекс''.

Због тога је услиједио и лични претрес, када је утврђено да је путница дио дуката и накита сакрила и на себи. Дио златног накита је био увијен у папирне марамице и женске најлон чарапе, па потом причвршћен марамом стајао на глави путнице, док је други дио на исти начин спакован и сакривен у појасу који јој је био обавијен око тела.

Укупно је откривен 21 златни прстен, 10 дуката са оквиром и привеском за копчање, пар златних минђуша, две златне наруквице са уграђеним полудрагим камењем, као и један ручни часовник марке ''Ролекс'' модел ''Ојстер Перпетуал Дејтџаст''.

Ријеч је о драгоцјеностима чија је вриједност процјењена на готово 2 милиона динара, а њихова судбина биће позната након окончања прекршајног поступка пред надлежним судом.

Иако царинска служба стално апелује на путнике да драгоцјености не крију, већ да их пријаве приликом преласка границе, поједини и даље не поштују прописе и тако себе доводе у непријатну ситуацију да се нађу у прекршају чиме ризикују да им оне буду привремено или трајно одузете.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана