Зећири: Барикаде неће још дуго потрајати

Танјуг
Foto: Анадолија

ПРИШТИНА - Имер Зећири из Синдиката косовске полиције рекао је данас да блокаде на административним прелазима Јариње и Брњак неће још дуго потрајати, пренијела је “Коха”.

Он је рекао да се чека одговор на захтјев полиције упућен приштинским институцијама и међународним органима да се приступи деблокади путева.

-Нећемо чекати бесконачно, одговорно тврдим. Упркос опасностима, полиција жели да има деблокиране путеве и да све нормално функционише, без препрека. Нећемо дуго трпјети ову блокаду. Очекујемо да ће захтјеви руководства полиције бити прихваћени - рекао је Зећири у интервјуу за “Интерактив”.

Како додаје “Репортери”, КФОР је саопштио да су, од постављања барикада на граничним прелазима Јариње и Берњак, њихове јединице превезле деветорицу полицајаца којима је позлило након што су патролирали тим дијелом КиМ.

-КФОР је у блиском контакту са косовском полицијом, пружили смо им подршку тако што смо превезли деветорицу полицајаца којима је позлило - наводи се у одговору КФОР “Каналу10”.

Шеф мисије Еулекса Ларс-Гунар Вигемарк саопштио је да су њихови припадници 17. децембра, на захтјев косовске полиције, полицајцима на Јарињу обезбедили основне намирнице, укључујуćи храну, одјеćу и хигијенски прибор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана