Због превртања цистерне са азотом евакуисано околно становништво

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

ПОЖЕГА- У преподневним часовима на магистралном путу Пожега - Ариље, у мјесту Горобиље, дошло је до превртања цистерне која је превозила азот, због чега је евакуисано становништво у околним кућама.

"Сада не постоји ширење било каквог акцидента, али је ради сигурности евакуисано становништво које живи у кругу од 100 метара и склоњено на безбедно", рекао је за Тан  југ Милован Јованић, командир Ватрогасне спасилачке јединице из Пожеге.

"Јутрос у 09.15 сати у Ватрогасно спасилачком одељењу у Пожеги добили смо дојаву да је дошло до превртања камиона са опасним материјама. Камион је превозио кисеоник и азот. Одмах смо кренули на лице места са четири ватрогасца и два возила, а седам ватрогасца са три возила из Ужица су нам се придружила", рекао је Јованић.

У току је даљи транспорт возила и боца на даљу локацију.

Екипа Хитне помоћи одмах је стигла на лице мјеста и возача цистерне превезла у Здравствени центар у Ужицу.

 "Након пријема на Ургентно одељење Здравственог центра у Ужицу, здравствено стање пацијента је стабилно. На опсервацији урађене су све неопходне анализе и сада се очекују консултациони прегледи неуролога и ортопеда након чега се очекује да пацијент буде пуштен на кућно лечење", рекла је Наташа Гаговић директорка Здравственог центра Ужице.

Према ријечима очевидаца, с обзиром на то да је густина саобраћаја изузетно велика на овом дијелу пута, на срећу избјегнута је велика трагедија.

"Био сам овде преко пута и чуо сам јак прасак, када сам изашао видео сам густ дим и цистерну која је била преврнута. Одмах сам пришао и видео сам да возач није био у најбољем здравственом стању, а сирена његовог возила вероватно је била позив за помоћ. Претпостављам да је скренуо са пута како не би угрозио друге учеснике у саобраћају", рекао је Владимир Мићовић, један од очевидаца.

Саобраћај на овом дијелу пута у насељу Горобиље сада је нормализован.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана