Због обилних падавина у Београду ноћас више од 40 интервенција

Срна
Због обилних падавина у Београду ноћас више од 40 интервенција

БЕОГРАД - Припадници Сектора за ванредне ситуације МУП-а Србије су због обилних падавина током протекле ноћи били ангажовани на више од 40 локација на територији Београда, а највећи број интервенција био је у Колубарском и Расинском округу, саопштено је из МУП-а.

У саопштењу је наведено да је на више од 80 интервенција од јуче ангажовано 99 ватрогасаца-спасилаца са 43 возила и 19 пумпи.

Ватрогасци-спасиоци били су у највећем броју ангажовани у помоћи становништву на црпљења воде на територији Крушевца, Трстеника, Ваљева, Мионице, Љига и Уба, као и у Врању, Лесковцу и Лазаревцу.

Током јучерашњег дана евакуисано је 14 особа у три интервенције, од којих пет васпитачица које су евакуисане из вртића у Љигу, а девет особа евакуисано је из возила у Мионици и Крушевцу.

Ватрогасци-спасиоци били су ангажовани и на гашењу осам пожара изазваних громом у Суботици, Врању, Убу, Нишу, Трстенику и Београду, као и на уклањању палих стабала и дјелова кровне лимене конструкције у Зајечару, Књажевцу, Ужицу, Чачку, Лесковцу, Лазаревцу, Крагујевцу, Крушевцу, Ћуприји и Неготину.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана