Због невремена на неким пругама у Србији тешкоће у функционисању саобраћаја

Tanjug
Foto: Arhiva

БЕОГРАД - Због великог невремена, кишних падавина и олујног ветра током вечери, на појединим пругама у Србији дошло је до проблема у напајању контактне мреже изнад колосека струјом и пада дрвећа на колосек, што је проузроковало тешкоће у функционисању железничког саобраћаја на неким деоницама, саопштено је из Инфраструктуре жељезнице Србије.

Како се наводи, стручне службе и дежурни тимови Инфраструктуре железнице Србије су сви на терену и раде на отклањању последица невремена на појединим пругама у што краћем року и стварању услова за што брже поновно успоставлјање редовног жељезничког саобраћаја.

Током вечери услед великог невремена, због нестанка напона у контактној мрежи изнад колосека проблема је било у функицонисању железничког саобраћаја на деоници барске пруге између Ресника и Ражане, затим између Кралјева и Пожеге, као и на делу пруге Кукујевци - Шид - државна граница. 

Због пада дрвета на колосек привремено је за саобраћај возова био затворен део пруге Штитар - Лешница. 

Због невремена је нестао напон у контактној мрежи и на прузи Нови Сад Ранжирна - Нови Сад, а саобраћај између Новог Сада и Петроварадина одвија се по једном колосеку. 

 Без напона су од 20.05 до 20.17 сати били и леви колосек пруге Земун - Нови Београд, као и железничка станица Београд Центар, а проблема у напајању контактне мреже изнад колосека струјом има и на пругама Београдског железничког чвора.

Дежурне екипе Инфраструктуре жељезнице Србије успевају да у изузетно кратким роковима отклоне последице невремена и у кратким роковима пруге поново оспособе за саобраћај, наводи се у саопштењу. 

 Екипе ће и током ноћи наставити да дежурају, како би што пре могле да реагују и отклањају посљедице невремена на појединим пругама у Србији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана