Због Бреговића музичари са Косова отказали наступ у Корчи

Танјуг
Због Бреговића музичари са Косова отказали наступ у Корчи

КОРЧА - Замјеница градоначелника Корче Бениља Терова изјавила је данас да је српски музичар Горан Бреговић потврдио наступ на Фестивалу пива у том албанском граду посљедњег дана, 22. августа, преноси косовски портал Економија онлајн.

Она је додала је да су пјевачи са Косова отказали учешће на Фестивалу због пријетњи, како су навели, националистичких група, пренио је Косово онлајн.

Позив упућен Бреговићу на 15. Фестивал пива у Корчи, од 18. до 22. августа, изазвао је реакције многих пјевача и јавних личности са Косова, неки су чак отказали учешће на Фестивалу попут репера “Capital Т”.

Терова је потврдила за приштинску Газету експрес да општина Корча не намjерава да откаже Бреговићево учешће на Фестивалу.

“Не постоји политички приступ учешћу пjевача рођеног у Сарајеву, част нам је да наступи и колико ми знамо, а у праву смо, никада се није позиционирао ни против Албанаца ни против Косовара”, рекла је Терова.

Коментаришући Бреговићеву пjесму “Калашњиков” која је, како се наводи, српским паравојним формацијама послужила као инспирација за чињење злочина на Косову, Терова је рекла да је она настала много прије рата.

“Пјесма ’Калашњиков’ је вјероватно била коришћена, али ју је Бреговић написао много прије рата, тако да Бреговића не повлачимо са Фестивала пива”, рекла је Терова.

Она је нагласила да се Фестивал организује 15 година и да има за циљ промовисање поштовања културне и етничке разноликости, да је међународно познат и признат.

Терова је додала да ће на Фестивалу бити учесника са свих страна, и из Бразила и из региона.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана