Завршно свједочење Милене Радуловић: Алексић ме понизио, уништио систематски и психички тенденциозно

Танјуг
Завршно свједочење Милене Радуловић: Алексић ме понизио, уништио систематски и психички тенденциозно

БЕОГРАД - Глумица Милена Радуловић данас је у Вишем суду у Београду завршила свједочење у поступку против власника школе глуме Мирослава Алексића, оптуженог за силовање и сексуално узнемиравање неколико полазница те школе.

Радуловићева, која има статус оштећеног свједока, свједочила је током укупно три суђења, а данас је сублимирала своје тегобе наводећи да ју је Алексић "понизио, уништио систематски и психички тенденциозно".

- Осећала сам се мучено, злостављано и силовано - навела је глумица и додала да у то вријеме то што се десило није називала "силовањем" већ злостављањем, јер је мислила да силовање подразумјева пребијање и тешке тјелесне повреде.

Први пут је 2018.године увидјела да је то што је преживјела од Алексића било силовање, када је причала са психијатром.

На питање судије коме је прво испричала све што јој се десило, Радуловићева је рекла да је о једном дијелу само испричала свом тадашњем дечку, али није помињала силовање, док је све детаљно прво испричала психијатру и психологу.

Она је истакла да је дуго покушавала да негира те догађаје, дуго је осјећала кривицу и срамоту и кривила себе за све, као и да јој је Алексић стално причао да јој нико неће вјеровати ако каже шта се десило.

- Стално сте ми говорили да ми нико неће веровати и да то није прича за родитеље и другарице. Доказали сте ми да можете да манипуишете свима, а то радите и данас - казала је Радуловићева, преноси Танјуг.

Одговарајући на питања Алексићевог браниоца Зорана Јаковљевића, детаљно је описала како је Алексић једном силовао, а она се, како тврди, опирала гурајући га рукама од себе. Рекла је да се тада уплашила да ће ђаци у школи видјети да је Алексићу остала њена шминка на кошуљи и да ће бити осрамоћена.

Након питања браниоца, њој је питања постављао и оптужени Алексић.

На његово питање да ли је некада имала примједбу на њега, Радуловићева је казала:

"Видели сте ме како венем и како ме уништавате и уживали сте у томе".

На питање да ли је он уцјењивао, глумица је навела да је уцјењивао срамотом, да њему нико није смио да се супротстави и да се често хвалио својим везама на ФДУ. Током постављања питања, у једном тренутку Алексић је упозорен да спусти тон.

На његова питања зашто се, након што је уписала факултет, није трудила да га избјегава, Радуловићева је рекла да је његову супругу цијенила и вољела као професорку на ФДУ, те је њу звала на премијере филмова у којима је глумила, а она је увијек долазила са Алексићем.

Радуловићева је назвала Алексићеву супругу "саучесником" јер, како тврди, није било могуће да није повјеровала дјевојкама које су поднијеле кривичну пријаву против њеног мужа, као и јер сад лаже за њега.

Послије Алексића, судија је Радуловићеву питао како је она разумјела Алексићеву реченицу да свака жена мора да има тајну. Одговорила је да то види као да их је тиме припремао за оно што ће им учинити.

Радуловићева је рекла и да је њена сестра ишла у школу глуме, али да је упозорила да у случају да јој Алексић постави одређена питања мора да побјегне, што је и учинила пред упис на факултет. Каже да је мислила да се само њој то десило, да је Алексићу била крива за нешто, а оцијенила је и да је Алексић искористио повјерење ученица и да их је дуго припремао за оно што ће учинити.

Послије њене прве велике улоге у филму "Балканска међа" Алексић је, како тврди Радуловићева, узео телефон од своје супруге са којом је Радуловићева тада причала и извређао је, рекавши јој да је "старлета и да не вреди ништа".

Радуловићева је одговарала на питања током три рочишта, свако је трајало по три сата и укупно је одговарала на питања, углавном браниоца, око девет сати.

На сљедећем рочишту које је заказано за крај децембра, требало би да свједочи оштећена Ј.В.

У публици је присутан велики број глумаца који су дошли као њена подршка, а међу њима је била и Сека Саблић, Ваја Дујовић као и Радуловићкин партнер, пјевач групе Београдски синдикат Огњен Јанковић.

Окривљени је у суд стигао са слободе, пошто му је 10. марта 2022. године укинут кућни притвор у ком је био од 10. септембра 2021. године.

Алексић је оптужен за четири кривична дјела силовања, од тога два у продуженом трајању и пет кривичних дјела полног узнемиравања, од чега су два такоде квалификована у продуженом трајању.

Њега је прва за сексуално злостављање пријавила глумица Милена Радуловић, а убрзо се оптужбама против њега придружила Ива Илинчић, па и друге девојке.

Ухапшен је 16. јануара 2021. године и до 10. Септембра је био у притвору, који му је тада замјењен кућним притвором уз елекронски надзор, након чега му је 10. марта укинут и кућни притвор.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана