Завршница суђења Марјановићу 8. јула

Танјуг
Завршница суђења Марјановићу 8. јула

БЕОГРАД - У Вишем суду у Београду данас је је за 8. јул заказана завршница суђења Зорану Марјановићу оптуженом за убиство супруге Јелене Марјановић 2. априла 2016. у Борчи. Свједочењем вјештака Душана Кецкаревића данас је завршен доказни поступак на овом вишегодишњем суђењу, а у јулу ће тужилаштво и одбрана изнијети завршне ријечи.

Након тога ће суд заказати изрицање првостепене пресуде. Вјештак Кецкаревић је одговарајући на питања одбране, рекао да би на гардероби извршиоца убиства морало бити трагова крви, али да на изузетој одећи од Марјановића нису детектовани трагови крви.

Такође је указао да је због недостатка крви на лицу места, утврђено да је Јелена убијена у каналу. Поступајући тужилац је вештака испитивао о трагу крви Јелене, а који је нађен на задњем сједишту аутомобила Марјановића, али Кецкаревић није могао да прецизира када је поменути траг настао, као и како је настао, односно ко га нанео на седиште.

Кецкаревић је истакао да је траг крви обрисан, и да визуелно није био видљив већ да је детектован уз помоћ луминола. Одбрана је на претходном рочишту предложила суду да се уради и реконтрукција догађаја, али је данас тај предлог повукла.

Судија је предложила да тужилаштво и одбрана данас изнесу своје завршне речи, чему су се Марјановићеви браниоци противили наводећи да се за тај дио поступка још нису спремили. Марјановић је на почетку суђења у новембру 2019. године детаљно изнео своју одбрану негирајући да је убио супругу. Оптужен за кривично дјело тешко убиство, за које је запрећена казна затвора до 40 година затвора и брани се са слободе.

Тужилаштво га терети да је 2. априла 2016. године убио супругу Јелену на насипу у Борчи, док је у непосредној близини места злочина била и њихова малолетна ћерка, која је тог поподнева са њима дошла на насип Црвенка у Борчи.

Марјановићу је прошле године суд вратио пуно старатељство над дететом, које му је одузето после смрти супруге. Он се од 12. јуна 2018. брани са слободе, пошто му је тог дана Апелациони суд укинуо притвор, у којем је био 10 месеци. Био је ухапшен 15. септембра 2017. године, годину и по дана након убиства. И пре тога је био привођен, али је након испитивања у полицији и на полиграфу пуштан због недостатка доказа. Пре хапшења је у више наврата у медијима говорио о убиству, а учествовао је у једном телевизијском ријалити програму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана