Завршница суђења Горану Џонићу 6. јуна

Tanjug
Завршница суђења Горану Џонићу 6. јуна

НИШ - У Вишем суду у Нишу данас је за 6. јун заказано излагање завршних речи на суђењу Горану Џонићу, оптуженом за убиство трочлане породице Ђокић из Алексинца - Горана (57), Гордане (56) и њихове ћерке Лидије (25), 26. септембра 2021. године.

  Након излагања завршних ријечи тужилаштва и одбране, суд ће заказати изрицање првостепене пресуде. 
 

   Данас је на суђењу завршен доказни поступак пошто је испитан свједок који је учествовао у прављењу навоја за оружје којим је , како се сумња, извршено ово убиство.
 

   Испитани су и вјештак неупропсихијатар и вјештак балиштичар.
 

   Балистичар је потврдио да се добар део доказа, чаура и метака који су нађени, управо испаљени из опружја за које се претпоставља да је њиме извршено кривично дело, рекла је за Тањуг пуномоћник оштећених Тамара Антић.
  

   "Ми очекујемо да ће у овом постпку бити изречена максимална казна запрећена за ово кривично дело" ркела је Антић одговарајцухи на питања новинара.
  

   Џонић од почетка суђења негира кривицу, док му са друге стране кривично дјело тешко убиство пријети казна доживотног затвора.
 

   Он је поред тешког убиства оптужен и за недозвољену производњу, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја. 
 

      Горан Џонић оптужницом се терети за убиство Горана (57), Гордане (56) и њихове ћерке Лидије (25), 26. септембра 2021. године.
 
    Истрага у овом случају била је спроведена и против браће Милошевић Александра и Костадина, другог Џонићевог сина Милана, али су они пуштени из притвора и нису се нашли на оптужници.
       

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана