Завршено данашње суђење Беливуковој групи, оптужени негирали кривицу

Танјуг
Foto: Танјуг

БЕОГРАД- У Специјалном суду у Београду завршено је данашње суђење оптуженој криминалној групи Вељка Беливука и Марка Миљковића, чије припаднике оптужница терети за седам убистава, трговину дрогом, незаконито држање и ношење оружја, отмицу и силовање.

На данашњем суђењу неколико припадника је изнијело своју одбрану, негирајући наводе оптужнице.

Милош Будимир је након Миљковића први стао за говорницу и негирао наводе оптужнице, којом се група терети за најтежа кривична дела међу којима је и седам убистава.

Исто су урадили и Марко Будимир, Небојша Јанковић, Владе Драганић, Дејан Тешић и Немања Ђурић који су рекли да ће одбрану изнијети у току поступка, након изјава свједока окривљених Бојана Хрватина, Николе Спасојевића и Срђана Лалића.

Немања Лакићевић је негирао да је убијеног Здравка Радојевића намамио у кућу у Ритопеку гдје је он послије убијен, тврдећи да не познаје припаднике групе Беливука и Миљковића.

Наиме, Лакићевић је рекао да му је Радојевић најбољи друг већ 20 година и да му је рекао тада да има проблема са коцком, због чега је постао нервозан и почео да пије лијекове.

Према његовим ријечима, Радојевић је помињао неке Црногорце и рекао да ће му они помоћи да ријеши проблеме у које је упао због коцке.

Радојевић му је рекао да ће да "запали" у Црну Гору, због чега му је тражио аутомобил и оставио мобилни телефон са криптованом апликацијом "Скај" како би могли да буду у контакту.

Негирајући да је Радојевића намамио у кућу у Ритопеку, Лакићевић је истакао да је све урадио како би помогао Радојевићу и његовој породици.

Он је напоменуо да од оптужених познаје само Милоша Будимира, који је био Радојевићев кум и којег је сретао на дјечијим рођенданима.

Суђење ће бити настављено сутра, за када је планирано изношење одбране осталих оптужених.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана