Завршена сједница Владе, Вучић поднио извјештај о разговорима са представницима Срба са Космета

Срна
Foto: Танјуг

БЕОГРАД - Предсједник Србије Александар Вучић поднио је данас на сједници Владе Србије извјештај о разговорима са представницима Срба са Косова и Метохије, који су најавили повлачење из приштинских институција због посљедњих потеза премијера самопроглашеног Косова Аљбина Куртија и суспензије командира регионалне дирекције полиције Сјевер Ненада Ђурића.

"Хвала вам на позиву и што сте ми пружили прилику да вас обавестим о ситуацији у којој се Србија налази. Не одустајемо од одговорне политике мира и стабилности", поручио је Вучић на "Инстаграму" након сједнице Владе.

Сједници су, осим министара, присуствовали и директори јавних предузећа.

Након сједнице Владе Србије, Вучић је разговарао у одвојеним сусретима са амбасадорима Кине у Београду Чен Бо, те Русије Александром Боцан-Харченком.

Предсједник Србије је амбасадора Кине информисао о томе да је Београд испоштовао Брислески споразум, али да Приштина није и не жели то да учини.

Састанку са кинеским амбасадором у Палати "Србија" присуствовао је и министар спољних послова Срвбије Ивица Дачић.

Током дана Вучић ће имати састанак и са Његовом светости патријархом српским Порфиријем и Синодом Српске православне цркве, које ће упознати са најновијом ситуацијом на Косову и Метохији.

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик најавио да ће данас у Београду састати са предсједником Србије Александром Вучићем и Синодом Српске православне цркве.

Представници Српске листе данас ће на састанку у Звечану одлучивати да ли ће напустити институције на сјеверу Косова и Метохије под контролом Приштине.

Вучић информисао Хила о ситуацији на Космету

Вучић је упознао америчког амбасадора у Београду Кристофера Хила о томе да су Срби са Косова и Метохије ужаснути понашањем и једностраним потезима Приштине који доводе у питање њихову безбједност и стабилност цијелог региона.
Вучић је у телефонском разговору са Хилом поновио да Србија остаје посвећена очувању мира, поштовања међународног јавног права и пуној примјени свих потписаних споразума.

Предсједник Србије је на свом "Инстаграм" профилу навео да је разговор са Хилом био дуг и садржајан.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана