Завршен протест "Србија против насиља" у Београду

Г.С.
Завршен протест "Србија против насиља" у Београду

БЕОГРАД - Протест "Србија против насиља" у организацији дијела опозиције који су договорили заједнички наступ на предстојећим изборима, одржан је по 26. пут.

Протест је почео око 18.30 часова испред Дома Народне скупштине гдје је био блокиран саобраћај.

Протесту су присуствовали кандидат проевропске опозиције за градоначелника Београда Владимир Обрадовић, копредседник странке Заједно Небојша Зеленовић, посланик "Заједно" Ђорђе Микетић, лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, предсједник Демократске странке Зоран Лутовац, посланик ДС Срђан Миливојевић, предсједник Народног покрета Србије Мирослав Алексић.

Испред Скупштине Србије обратили су се копредсједник странке Заједно Небојша Зеленовић и посланица Народног покрета Србије Славица Радовановић.

Зеленовић је рекао да нова влада треба послије избора да донесе законе о поријеклу имовине, лустрацији, тужилаштву и полицији, као и да је задатак за нову владу доношење нових медијских закона који ће омогућити грађанима да дођу до истине. Радовановић је тврдила да сви закони који су донијети у Скупштини иду на штету грађана, а у корист Српске напредне странке.

Учесници протеста су потом кренули у шетњу "медијском трасом" – Дечанском улицом, Македонском и Светогорском улицом до РТС-а, гдје је протест завршен.

Протест је одржан вечерас и у Краљеву.

Протести "Србија против насиља" почели су да се одржавају широм Србије након масовних убистава 3. и 4. маја.

Организатори протеста саопштили су у петак да су се договорили о заједничком наступу на предстојећим изборима, који се очекују 17. децембра.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана