Завршен протест "Србија против насиља" испред полиције у Деспота Стефана

Танјуг
Foto: Танјуг/АП

БЕОГРАД- Десети протест, у организацији дела опозиционих странака "Србија против насиља", завршен је вечерас око 21.00 час испред Полицијске управе за град Београд у Булевару деспота Стефана.

Саобраћај испред Народне скупштине и у Таковској улици је успостављен, а окупљени се постепено разилазе из Булева деспота Стефана.

Учесници протеста су претходно развили транспарент "Србија против насиља" на згради преко пута, а пуштали су и слајдове са цитатима изјава предсједника Србије Александра Вучића и министра унутрашњих послова Братислава Гашића на згради полиције.

Како су рекли организатори, шетња је организована до зграде полиције како би се дала подршка инспекторима Слободану Миленковићу и Душану Митићу као и полицајаки Катарини Петровић из Ваљева.

Учесници протеста стигли до Полицијске управе у Деспота Стефана

 Учесници протеста "Србија против насиља" стигли су вечерас до Полицијске управе за град Београд у Булевару деспота Стефана, а претходно су на кратко застали испред зграде Јавног сервиса у Таковској улици.

На протест су дошли шеф посланичке групе Зелено леви клуб Радомир Лазовић, предсједник Демократске странке Зоран Лутовац, копредсједник странке Заједно Биљана Стојковић, лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, потпредседник Странке слободе и правде Мариника Тепић, потпредсједник Народне странке Мирослав Алексић, политичар Зоран Живковић.    

Организатори су раније најавили да ће отићи до Полицијске управе како би дали подршку инспекторима Слободану Миленковићу и Душану Митићу (случај Јовањица) и свим, како су рекли, часним полицајцима.

Како се колона буде кретала, тако ће и саобраћај у наведеним улицама бити блокиран.

Организатори протеста траже одузимање националних фреквенција ТВ Пинк и ТВ Хепи, смјену чланова РЕМ-а, гашење штампаних медија који крше новинарски кодекс, смену руководства РТС-а, смјену министра полиције Братислава Гашића и шефа БИА Александра Вулина.

Протест “Србија против насиља” организују Демократска странка, Народна странка, Зелено-леви фронт / Не давимо Београд, странка Заједно и Странка слободе и правде / Покрет слободних грађана / Синдикат Слога / Покрет за преокрет – Уједињени.

Окупљања су почела и у Краљеву и Крагујевцу, а најављена су и у Новом Пазару.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Galerija
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана