Одржан осми протест "Србија против насиља"

Танјуг
Одржан осми протест "Србија против насиља"

БЕОГРАД - Осми протест "Србија против насиља", у организацији прозападне опозиције, завршен је вечерас око 21 час на Аутокоманди, а саобраћај на међународном путном правцу је успостављен, јавља Тањугов извjештач.

Једна група је прво блокирала Булевар ослобођења, а друга аутопут Е 75 који пролази испод надвожњака на Аутокоманди, послије чега су се спојиле и заједно наставиле блокаду међународног путног правца.

Саобраћај је претходно успостављен на Тргу Николе Пашића и околним улицама, код Скупштине Србије, као и у улици Кнеза Милоша и Немањиној којима су учесници протеста прошетали.

Протест, који је почео око 18 часова испред парламента, организовали су Демократска странка, Народна странка, Зелено-лијеви фронт, странка Заједно, Странка слободе и правде, Покрет слободних грађана и Покрет за преокрет.

На протесту су били предсједник Демократске странке Зоран Лутовац, шеф посланичке групе Зелено-лијеви клуб Радомир Лазовић и његов страначки колега Добрица Веселиновић, лидер Еколошког устанка Александар Јовановић Ћута, потпредсједник Странке слободе и правде Борко Стефановић, као и предсједник српског покрета Двери Бошко Обрадовић.

Блокада саобраћаја је била организована у више градова у Србији и то у Шапцу, Новом Саду, Суботици, Зрењанину, Крагујевцу, Краљеву, Нишу, Пироту, Лесковцу, Врању.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана