Затворена једина амбуланта коју користе Срби у Приштини, радници пуштени из полицијске станице

Танјуг
Затворена једина амбуланта коју користе Срби у Приштини, радници пуштени из полицијске станице

ПРИШТИНА  - Радници и медицинско особље који су јуче одведени у полицијску станицу, након упада такозване косовске полиције у објекат који Срби у Приштини користе као амбуланту, послије вишесатног задржавања, пуштени су нешто послије поноћи, јавља дописник Танјуга.

У међувремену је на улазним вратима објекта залијепљено обавјештење тзв. Здравственог инспектората о привременој обустави дјелатности.

Припадници тзв. косовске полиције упали су јуче у једину амбуланту у Приштини коју користе

Срби, а особље је одведено у полицијску станицу.

Основно тужилаштво у Приштини и косовска полиција тврде да се у тој амбуланти пружају "илегалне медицинске услуге", пренијели су приштински медији.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља навео је у саопштењу да претресени објекат припада невладиној организацији "Центар за мир и толеранцију Приштине", а да је полиција обавијештена о наводној "сумњивој дјелатности" те НВО која се налази у анексу полицијске станице.

Државни секретар у Министарству одбране Србије Немања Старовић поручио је да је упадом косовске полиције у једину преосталу амбуланту у Приштини коју користе Срби ускраћена основна медицинска услуга малобројним преосталим припадницима српског народа у том граду.

Старовић је у објави на платформи Икс подсјетио да је прије 1999. године у Приштини живјело више од 40.000 Срба, а да их је остало мање од 100.

- А сада је тој преосталој шачици ускраћена основна медицинска услуга - нагласио је он.

Старовић је указао и на то да је стопа одрживог повратка српских избјеглица и интерно расељених лица на такозвано Косово мања од два одсто и да је најнижа од свих постконфликтних области широм свијета.

- Штавише, оно мало оних који су се вратили настанили су се у изолованим сеоским енклавама, док су сви већи градови на (самопроглашеном) Косову* забрањене зоне за Србе - истакао је Старовић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана