Затражен притвор за групу која се повезује са балканским нарко картелом

Танјуг
Затражен притвор за групу која се повезује са балканским нарко картелом

БЕОГРАД - Јавно тужилаштво за организовани криминал донијело је данас наредбу о спровођењу истраге против осам особа због сумње да су на територији Албаније и Србије куповали, преносили и посредовали у куповини и продаји марихуане, а та група се повезује са "балканским нарко картелом".

Наредбом су обухваћени Мирослав Старчевић, Предраг Стојић, Зоран Јовановић, Милош Миловановић, Марко Миловановић, Стефан Накић, Срђан Ђурић и Марко Симић због постојања основане сумње да су извршили кривично дјело неовлашћена производња и стављање у промет опојних дрога, наводи се у саопштењу тог тужилаштва.

Јавно тужилашто за организовани криминал је након саслушања седморице осумњичених, који су доступни надлежним органима Србије, предложило судији за претходни поступак Посебног одјељења за организовани криминал Вишег суда у Београду да свима одреди притвор. 

На саслушању осумњичени су се бранили ћутањем.

Организатор ове групе је, како се сумња, Мирослав Старчевић, који је ухапшен 11. маја заједно са још 12 осумњичених припадника групе, и од тад се налази у притвору у Србији. 

Они су ухапшени због сумње да су учествовали у међународној трговини више од седам тона кокаина. 

Припадници групе који су ухапшени јуче сумњиче се да су у периоду од 12. фебруара 2020. до 16. марта 2020. године на територији Албаније и Србије куповали преносили и посредовали у куповини и продаји опојне дроге марихуане. 

Само у једној од заплијена, 2. марта 2020, пронађено је и одузето 782 килограма опојне дроге марихуне на граничном прелазу Ватин. 

У току предистражног поступка, путем међународне правне помоћи, прикупљени су докази који се односе на коришћење Скај апликације.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана