Застава ОВК и каменице у српском дијелу Косовске Митровице

Срна
Foto: Радио Косовска Митровица север

БЕОГРАД- У сјеверном дијелу Косовске Митровице данас је дошло до опасне провокације када је неколико аутомобила гађано каменицама из возила са косовским регистарским ознакама које је прошло центром града са заставом терористичке ОВК на хауби, саопштено је из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Возило је примијећено на улазу у Бошњачку махалу, а потом се са заставом ОВК и упаљеним сиренама провезло кроз неколико улица у (српском) сјеверном дијелу Косовске Митровице, у правцу Сувог Дола.

Том приликом из аутомобила су каменицама гађана паркирана возила, а разбијена су стакла на аутомобилу у близини Фонда пензијско-инвалидског осигурања.

Истовремено, наводи ова канцеларија Владе Србије у саопштењу, четири возила са заставама ОВК примијећена су и у селу Зупче, у општини Зубин Поток.

-До ових опасних провокација долази баш у дану када се у Приштини обиљежава годишњица једностране и противправне сецесије, што очигледно представља нови притисак на Србе, посебно на северу Косова и Метохије, које је опсесија Аљбина Куртија и власти у Приштини - истичу из Канцеларије.

У саопштењу се наводи да је очигледна намјера албанских екстремиста да унесу немир у српске средине на Косову и Метохији и изазову неодмјерену реакцију српског народа у Покрајини, али да су Срби и овај пут показали одговорност и смиреност и нису насјели на провокације.

Овакви инциденти су, оцјењује се у тексту, одраз немоћи политичара из Приштине на челу са Куртијем, али и показатељ снажне, али узалудне опсесије да загосподаре сјевером Косова и Метохије.

Из ове канцеларије истичу да се махањем заставама злочиначке ОВК, од које су Срби на Косову и Метохији страдали, не гради ни повјерење, ни мир, ни суживот, већ подјеле и раздори.

-Крајње је време да међународна заједница погледа истини у очи и увиди на које све начине Приштина на челу са Куртијем покушава да дестабилизује прилике на простору Косова и Метохије - указују из Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана