Застарио случај против кћерке Слободана Милошевића, након 20 година моћи ће да се неометано врати у Србију

Агенције
Застарио случај против кћерке Слободана Милошевића, након 20 година моћи ће да се неометано врати у Србију

БЕОГРАД - Према писању српских медија, Марија Милошевић, кћерка некадашњег предсједника СР Југославије и Србије Слободана Милошевића, након 20 година моћи ће да се вратити у Србију без да буде ухапшена, јер је застарио поступак који се водио против ње и због којег није долазила у земљу.

- Поступак је вођен јер је приликом хапшења Слободана Милошевића 1. априла 2001. године пуцала у дворишту виле „Мир“ из које је изведен.

Иако је одлуку о застарјевању донијело Јавно тужилаштво у Београду, суд још није формално потврдио одлуку и није обуставио поступак.

Како наводе медији у Србији, након што је суд потврди биће повучена потјерница која је за њом и даље на снази.

- Очекује се да у наредних неколико дана Први основни суд донесе одлуку о повлачењу потјернице и наредбе о одређивању притвора, који су стављени 2006. године јер се Марија није одазивала на позиве суда -наводе медији.

Марији Милошевић на терет стављају кривична дјела недозвољеног посједовања оружја и угрожавања безбједности више људи, међу којима је био и лидер ЛДП-а Чедомир Јовановић. Након инцидента она је узела црногорско држављанство и годинама живи на Цетињу.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана