Заплијењен аутомобил мајке дјечака убице из 'Рибникара'

ГС
Заплијењен аутомобил мајке дјечака убице из 'Рибникара'

БАЊАЛУКА - Извршитељи су заплијенили аутомобил Миљане Кецмановић, мајке дјечака који је прошле године починио масакр у Основној школи Владислав Рибникар у Београду, против које се води пет парница и један кривични поступак.

Аутомобил јој је заплијењен како би се намирили трошкови поступка одређивања привремене мјере од скоро 1,4 милиона динара, рекла је за "Танјуг" пуномоћница породице Кецмановић Марина Ивеља.

Адвокат Огњен Божовић за "Танјуг" је изјавио да је Виши суд у Београду опредијелио трошкове поступка привремене мјере и донио рјешење о томе, а како Миљана Кецмановић није измирила те трошкове, извршитељи су заплијенили њен аутомобил у поступку наплате.

Парничном поступку по тужби 27 чланова породица убијених претходио је поступак одређивање мјере ради обезбјеђења будућег новчаног потраживања, те је Кецмановићима забрањено да отуђе и оптерете непокретности, међу којима је био и аутомобил.

Тим рјешењем она је обавезана да им солидарно плати трошкове од скоро 1,4 милиона динара, а с обзиром на то да она није измирила те трошкове, њој је заплијењен аутомобил.

Против родитеља дјечака води се пет парничних поступака по тужбама чланова породица убијених и рањених, а за накнаду нематеријалне штете.

Такође против њих се води и кривични поступак који је одлуком суда затворен за јавност ради заштите малољетних жртава.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана