Запаљен вртић у Новом Саду

ГС
Foto: Илустрација

НОВИ САД- Вртић "Дунавски цвет" у новосадском насељу Телеп запаљен је јутрос око три сата након поноћи.

Поједине собе и дјечје ствари су изгорјеле, полиција је обавила увиђај и интензивно трага за починиоцима а родитељи сматрају да су за ово кривично дјело криви "бијесни" малољетници и то, како кажу, исти они који су прије око недјељу дана демолирали игралиште у склопу вртића које су родитељи самостално направили и опремили.

"Вртић је реновиран пре неколико дана, кречило се и сређивало за почетак нове школске године. Преко распуста су деца била баш у тој соби која је запаљена. Све је од гарежи и дима, а та соба је неупотребљива. Ствари дечије које су по ходницима, патофне, ранчићи, све је изгорело. Дим се ширио по целом вртићу. Само две собе нису уништене, које није дохватио ни дим ни гареж у којима су тренутно деца", изјавила је за НС уживо Дајана Миковић из Савјета родитеља овог вртића, пише Б92.

Она сматра да су малољетници, узраста око 15 година, са спољне стране запалили велику гуму узету са дјечјег игралишта, затим је пребацили преко ограде до спољног зида вртића. Ватра је захватила прозор и комплетно уништила собе. Остатак вртића је уништен димом и гарежом.

"Пошто је тренутно распуст нема много деце, има простора за сада за децу. Чистачице и родитељи су се одмах ангажовали да се вртић очисти и среди да се уђе у нову школску годину. Ми морамо да радимо, морамо да видимо шта ћемо са децом. Велики проблем имамо са том децом, који се по Телепу представљају као чланови навијачке групе, а притом имају 15 година. Прошле недеље су нам уништили игралиште, прескочили ограду и све уништили. Нисмо се надали да ће овако извршити, јер смо све говорили да су то дечији несташлуци. Међутим, ово сад већ прелази све границе и то више нису деца. Ако си ти свестан и спреман да тако нешто урадиш, онда си спреман да за тако нешто и одговараш", рекла је Дајана и додала да су снимци са надзорних камера предати полицији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана